Vasara pats metas ruošti nekeptus desertus, nes orkaitės tikrai nesinori jungti. Šie batonėliai tikras išsigelbėjimas, nereikia krūvos ingredientų, pagaminimas labai paprastas, o skonis – pasaka!
Jums reikės:
50 g kokosų miltų;
46 g kakavos miltelių;
120 g klevų sirupo;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
210 g anakardžių;
2 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus.
Šokoladiniam kremui:
3 šaukštų kokosų aliejaus;
3 šaukštų kakavos;
1 šaukšto klevų sirupo;
2 šaukštų augalinio pieno.
Gaminimas:
1.Riešutus, kokosų aliejų bei klevų sirupą sudėkite į maisto trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Riešutų gabaliukų gali likti ir taip netgi skaniau! Gautą mišinį suberkite į dubenį, kartu sudėkite vanilę, kokosų miltus ir kakavą. Viską išmaišykite.
2. Kvadratinę formą išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite gautą masę, paskirstykite ir gerai suspauskite/supresuokite.
3. Dėkite į šaldytuvą kol pagaminsite šokoladinį kremą;
4. Pasiimkite nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies užvirinkite pieną, sudėkite kakavą, kokosų aliejų ir klevų sirupą. Maišykite ir pavirkite apie 2 minutes;
5. Kremą supilkite ant batonėlių ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms;
6. Sustingusius batonėlius supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir laikykite šaldytuve.
Skanaus!
Rima Novikevčiūtė, www.wisetaste.net