Visada mėgau gaminti įvairius patiekalus: sriubas, salotas, troškinius, pyragus. Iki šiol atsiverčiu mergautinius receptus. Vieni jų užsirašyti dar besimokant mokykloje. Kiti – universitete, nuobodžių paskaitų metu.
Yra ir receptų, kuriuos paveldėjau iš mamos, anytos, vyro šeimos. Mėgstu suktis virtuvėje. Tai man – savotiška meditacija. Tačiau labiau nei gaminti, mėgstu sukviesti prie stalo, stebėti kaip kiti mėgaujasi paruoštais valgiais ir užstalės atmosfera.
Žinojau, kad patiekalų skoniui didžiulę įtaką turi ne tik įdėta meilė, bet ir jiems pagaminti panaudotų produktų kokybė bei patiekalų pateikimo estetika. Prieš bemaž 10 metų atrastas alyvuogių aliejus – puikus šito įrodymas. Juo pagardintos salotos susilaukdavo daugybės namiškių, draugų komplimentų.

Bėda buvo ta, kad šio aliejaus įsigyti galėjau tik pirkdama didesniais kiekiais, kurių mūsų šeimai buvo aiškiai per daug. Pasiūlyti išbandyti šį unikalaus skonio aliejų draugams, pažįstamiems, pažįstamų pažįstamiems buvo vienintelė galimybė turėti jį ant savo stalo kasdien.
Tikėjau šiuo produktu, todėl drąsiai galėdavau laiduoti savo vardu už šį gaminį, nebijodama susigadinti savo vardo. Taip, po truputį, plėtėsi mano skoniu pasitikinčių klientų ratas. O kartu su juo ir mano „atrastų” produktų sąrašas.

Šiandien ant mano virtuvės stalo galima rasti ne tik minėto ypač tyro aliejaus, bet ir ekologiškų džiovintų vaisių, riešutų, balzaminio acto, alyvuogių. Šių gaminių tiekėjus atrinkau labai kruopščiai ir per ilgą laiką.
Esu labai laiminga, kad šiais savo „atradimais” galiu dalintis su kitais – jau pamėgusiais ir žinančiais tai, ką siūlau. Pamažu tai virto pagrindine mano veikla iš kurios galiu pragyventi. Vyras juokais šį mano verslą vadina „Romos kolonijinių prekių krautuvėlė“. O mano mylimi klientai sugalvojo savo – „Romos skanumai“.
Kviečiu mėgautis jais, nes skanu yra sveika!
Roma