Spurgas mėgsta ir maži, ir dideli, išorėje traški plutelė, vidus – purus ir minkštas. O jeigu dar šiltos, ką tik iš puodo – sunku susilaikyti nuo dar ir dar vienos. Jų gaminimas – savotiškas žaidimas. O iškpetų spurgų pakaks dideliam pulkui šeimynykščių ar draugų pavaišinti.Šiandien siūlome ypatingas „Donut” spurgas.
Reikės
8 g Sausų mielių ( pakelis buvo 11 g 1 kg tešlos)
100 ml šilto pieno ( apie 35 °C)
40 g sviesto
6 tryniai
250 g miltų
100 g cukraus pudros
Žiupsnelis druskos
Kepimui aliejaus arba taukų
Gaminimo eiga
Pašildyti pieną, įkišus pirštą turi būti vos šiltas. Mieles supilti į pieną, išmaišyti ir palikti kol sumaišysite kitus produktus. Pašildykite sviestą. Į dubenį sudėkite miltus ir visus kitus produktus, pilkite sviestą ir mieles.
Minkykite, kol taps glotni tešla. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti apie 50 min. Kai pakilo tešla ją iškočioti 1 cm storiu, išspauskite norima formą. Palikite pakilti dar 20 min.
Įkaitinkite riebalus ir kepkite. Jos kepa labai greitai todėl nesudeginkite. Iškepus dėkite ant popierinio rankšluosčio kad sugertu riebalus. Atvėsus galite puošti kaip norite.
Skanaus!