Man šis pyragas – tikras iššūkis! Kepiau net 4 kartus. Su Jumis dalinuosi geriausiu variantu. Tikiuosi Jums pavyks tobulai.
Jums reikės:
1 sluoksniui:
150 g ryžių miltų;
80 g klevų sirupo;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
2 šaukštų maltų linų sėmenų +6 šaukštai vandens (galima vietoj linų sėmenų dėti 2 kiaušinius);
40 ml skysto kokosų aliejaus;
180 ml avižų pieno ar kito augalinio;
450 g obuolių.
2 sluoksniui:
120 ml akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių);
160 ml kokosų pieno (iš skardinės, bet neturi būti sukietėjęs);
3 šaukštų klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepimo skardą (naudojau 22 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi.
1. Obuolius supjaustome plonais griežinėliais. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame pabrinkti 15 minučių;
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Ant išbrinkusių linų sėmenų supilame klevų sirupą, išmaišome ir supilame į miltų masę, išmaišome. Į miltų masę supilame pieną ir vanilę. Dar viską gerai išmaišome. 1/4 tešlos pilame į kepimo skardą, tuomet ant tešlos sudedame obuolius ir užpilame likusią tešlos dalį. Dedame kepti 30 minučių, 190 laipsnių.
3. Ruošiame antrąjį sluoksnį. Akvafabą išplakame iki putų ir sumaišome su kokosų pienu ir klevų sirupu. Gerai viską išplakame! Masę supilame ant apkepusio pirmojo sluoksnio ir dar kepame 25 minutes kol pyragas gražiai apskrus.
Skanaus!