Gyvendami globaliame pasaulyje galime pasidžiaugti, kad turime galimybę pažvelgti į svečias šalis kitu kampu ir susipažinti su jomis artimiau. Kelionės yra puikus būdas gauti neįkainojamos patirties, pamatyti įspūdingų kraštovaizdžių, paragauti savito maisto, susipažinti su įdomiais žmonėmis.
Meksika – viena tų šalių, kurią išties verta aplankyti bent kartą gyvenime ne tik dėl spalvingos kultūros, bet ir dėl išskirtinių skonių. Kokiais gi bruožais pasižymi meksikietiška virtuvė?
Kuo aštriau, tuo gardžiau!
Meksikiečiai neapsieina be prieskonių gausos ir aštrumo. Kitaip tariant, joks patiekalas meksikietiškoje virtuvėje neįsivaizduojamas be didelio kiekio skirtingų prieskonių. Dažnai naudojami pipirai, raudonėliai, kalendros, kuminai, petražolės, česnakas. O bene svarbiausias prieskonis – aitrioji paprika! Čia gausu skirtingų aitriųjų paprikų rūšių. Mums labiausiai žinomos tokios kaip čili ar jalapeno, tačiau jų Meksikoje išties daug. Ir tai yra tas prieskonis, kuris bene labiausiai atspindi meksikietiškos virtuvės stilių.
Itin mėgstami ir vertinami kukurūzai
Bene pagrindiniais ingredientais jau labai seniai Meksikoje laikomi kukurūzai ir pupelės. Tai produktai, kurių galima rasti daugelyje patiekalų. Kukurūzai dažnai patiekiami kaip garnyro detalė prie įvairiausių patiekalų arba kaip pagrindinis elementas kitiems gaminiams ruošti. Pavyzdžiui, populiarieji paplotėliai buritoms tradiciniu variantu taip pat ruošiami būtent iš kukurūzų. Žinoma, tai yra tradicinis pasirinkimas, nes šiandien daugelis buritas gamina ir iš kvietinių miltų.
Nuo aštrių buritų iki kaktusinių gėrimų
Iš tiesų, meksikietišką virtuvę šiandien galima laikyti viena populiariausių visame pasaulyje. Meksikiečių patiekalai išsiskiria plačia prieskonių įvairove bei išskirtiniais gardžiais kvapais. Reikėtų paminėti ir tai, kad Meksika laikoma visame pasaulyje taip mėgstamo šokolado tėvyne. Meksikiečiai kakavos miltelius naudoja gamindami daugumą patiekalų.
Nors paskutiniu metu šios virtuvės patiekalus vsi dažniau ima gaminti daugelyje kitų šalių, unikaliausią skonį, be jokios abejonės, pajusite pačioje Meksikoje. Tad jei apsilankysite šioje spalvingoje šalyje, išbandykite ne tik pažintines ekskursijas, bet ir būtinai paragaukite vietinių gaminamų patiekalų ir gėrimų. Aštrumu pasižymintis maistas, tortilijos, buritos, populiarioji gvakamolė, salsa, tamarindų sultys ir kaktusų gėrimai – meksikietiški skoniai, kurių verta paragauti norint geriau pažinti įspūdingąją Meksiką.