Avižinius dribsnius galima ne tik virti ar brinkinti , bet ir kepti. Labai praverčia kai nusibosta įprastinė košė ir norisi ko nors įdomiau. Gamybos procesas tikrai nesudėtinga! Galima pasigaminti vakare, o ryte jau skanauti. Tik šiltesnė ji skanesnė ir prie jos dar puikiai dera jogurtas. Išbandykite.
Jums reikės:
*4 asmenims
330 g avižinių dribsnių;
80 g graikinių riešutų ar kitų mėgstamų;
1 1/3 stiklinės pieno (naudojau avižų);
80 gramų klevų sirupo;
500 g šilauogių;
3 šaukštų skysto kokosų aliejaus + šiek tiek formelei ištepti;
2 šaukštų gysločio sėklų luobelių +6 šaukštų vandens (galima naudoti linų sėmenis arba 2 kiaušinius);
2 šaukštelių cinamono;
1/2 šaukštelio muskato.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Gysločio luobeles ar linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame brinkti;
2. Riešutus susmulkiname iki mažų gabaliukų ir sumaišome su avižiniais dribsniais, cinamonų bei muskatu;
3. Atskirame inde sumaišome pieną su gysločio luobelėmis, klevų sirupu ir aliejumi;
4. Kepimo skardą ištepame aliejumi sudedame 350 gramų šilauogių. Ant uogų sudedame avižinių dribsnių masę ir užpilame viską pieno mišiniu. Ant viršaus sudedame likusias uogas ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes kol paviršius gražiai apskrus.