Šiuos kukulius, dar kitaip Italijoje žinomus kaip Ghocchi, labai mėgstu! Galėčiau juos valgyti ir valgyti. Žinoma, Italijoje jie dieviško skonio ir tradiciškai gaminami iš bulvių, bet nusprendžiau paeksperimentuoti ir pasigaminti iš kalafiorų. Gavosi puikiai, valgydamas pasijauti lyg Italijoje. O dabar dar kaip tik šių daržovių galima rasti daržuose.
Jums reikės:
350 g žiedinių kopūstų;
1/2 a.š. druskos;
90 g miltų;
40 g bulvių krakmolo.
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kalafiorą supjaustome gabaliukais ir sudedame ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių kol suminkštės;
2. Kalafiorus atvėsiname ir sudedame į maisto smulkintuvą. Sumalame iki vientisos masės, bet nereikia iki visiškai skystos.
3. Į susmulkintus kalafiorus sudedame druską, miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišome, jeigu masė gaunasi labai lipni galite įpilti dar šiek tiek miltų (masė turi gautis drėgna, bet jeigu sunkiai formuojasi įpilkite miltų) . Formuojame volelius ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į verdantį vandenį ir verdame kol kukuliai pakils į viršų;
4.Išvirusius galima iškart tiekti, bet man skaniau juos dar pakepinti su mėgstamais prieskoniais ir tiekti su salotomis!
Skanaus.
Wise Taste