Gražiai rudens dienai puikus kepinys ir visai nesudėtingas! Galima daryti vegetariškai ar veganiškai priklauso kokį sviestą pasirinksite :) Įdarui pasirinkau obuolius, nes jie tikri rudens palydovai. Bet esu dariusi ir su persikais bei šilauogėmis
Jums reikės:
Pagrindui:
200 g pilno grūdo speltos miltų;
100 g kambario temperatūros veganiško sviesto (puikiai tinka ir karvės pieno);
2 šaukštų nerafinuoto kokosų žiedų cukraus + 1 a.š. pabarstymui;
2 šaukštų šalto vandens.
Įdarui:
2 vidutinio dydžio obuolių;
2 a.š. cinamono;
2 šaukštų klevų sirupo;
1 šaukšto citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su miltais. Rankomis arba šakute trinkite iki smulkių trupinių. Sudėkite cukrų ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
2. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis;
3. Orkaitę įkaitintike iki 180 laipsnių.
4. Atšaldytą tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm plonumo apskritimą (nesvarbu, jeigu bus nelabai lygus). Jį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant jo sudėkite obuolius, paliekant maždaug 1,5- kraštą be įdaro. Obuolius apipilkite klevų sirupu ir apibarstykite cinamonu. Likusius užlenkite ir suspauskite. Visą galetę pabarstykite cukrumi, kad kepant susidarytų trašti plutelė;
5. Keptikite 180 laipsnių orkaitėje apie 35 mknutes kol gražiai apskrus.
Vietoj obuolių galite naudoti kriaušes, uogas ar kitus vaisius!
Skanaus!