Aš dažniausiai anakardžius palieku desertų gaminimui ir be reikalo. Ši užtepėlė puikiai tiks sumuštinių paįvairimui. Aš šįkart gaminau su mielių dribsniais, bet jas galima pakeisti ir kietuoju sūriu.
Jums reikės:
200 g anakardžių (pamirkyti 3 valandas arba per naktį); 30 g šviežių krapų;
4 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų mielių dribsnių arba tarkuoto kietojo sūrio;
100 ml vandens;
2 skiltelės česnako;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Išmirkytus anakardžius nusausiname, sudedame į maisto trintuvą, užpilame vandeniu ir smulkiname apie 1 minutę. Sudedame likusius ingredientus ir sutriname iki vientisos masės, riešutų gabaliukų tikrai gali likti :) Kokios Jūsų mėgstamiausios užtepėlės?
Wise Taste