Nežinau, kodėl aš to nedariau anksčiau? Visada atrodė, kad raugti agurkus, tai čia oj oj oj, koks didelis darbas. Pasirodo, viskas labai paprasta! Dalinuosi baziniu receptu su jumis – rauginti agurkai.
Ingredientai:
Agurkai
Vanduo
Druska
Žolynai: vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, krienų lapai, krapai, ąžuolo lapai
Česnako skiltelės
Čili
Kaip raugti:
Žolynus nuplikyti. Tiesiog nupilti verdančiu vandeniu. Agurkus nuplauti, nupjauti galiukus. Agurkus talpiai sudėti į stiklainius. Čia truputį žaidžiam puzle, nes agurkus stenkitės sudėti tikrai talpiai. Galite agurkus prieš tai susukti į krienų lapus. Sako, taip bus traškūs ir turės maloniai aitroką poskonį.
Sutalpinam žolynus. Į vieną trilitrinį reikėtų nepagailėti krapų (apie 6 stiebus su žiedynais), po 3-5 vyšnių, juodųjų serbentų, ąžuolo lapelius. Žolynų niekas taip jau neskaičiuoja, dedam iš akies. Galima įdėti skiltelę česnako, dalį čili ankšties.
Vienam litre šalto vandens ištirpinti 2 kupinus šaukštus druskos. Supilti sūrų vandenį ant agurkų.
Guminius dangtelius užpilti verdančiu vandeniu (galima netgi pavirti kelias minutes), kad suminkštėtų. Tada jais uždaryti stiklainius.
SVARBU. Vos užraugtus agurkus iš karto išneškite į šaltą rūsį.
Raudona Virtuvė