Restoranams, kaip ir daugumai kitų sričių, pastarieji metai buvo kupini išbandymų ir sunkumų. COVID-19 pandemija stipriai paveikė restoranų pramonę – nuo prarastų darbo valandų, trikdžių tiekimo grandinėje iki ribojamų vietų restoranuose ir pokyčių valgiaraščiuose.
Tie, kas sugebėjo išlikti, išsaugoti savo maisto ir aptarnavimo kokybę, tikėtina, atitinka aukščiausios klasės standartus ir yra stipriai palaikomi ištikimiausių savo svečių. Tokia situacija pasaulyje nulėmė tai, kad dauguma restoranų šiuo metu pasikliauja tik savo gaminamo maisto kokybe. Po pandemijos kokybiškos restoranų paslaugos, be abejonės, gali tapti dar svarbesnės. Ir į kokybės sąvoką bus įtrauktas ne tik kokybiškas maistas, bet ir malonus aptarnavimas, jauki atmosfera ir daugybė kitų dalykų.
Jeigu ieškote geros vietos pavalgyti, pasvarstykite apie vieną dalyką. Jei turėtumėte pasirinkimą, ką pasirinktumėte: puikų maistą ir prastą aptarnavimą ar vidutiniškos kokybės maistą ir nepriekaištingą aptarnavimą? Aukščiausius standartus atitinkantis restoranas nuolat tiekia puikų maistą ir aptarnavimą, tačiau net ir geriausiose vietose kartais pasitaiko neteisingų sprendimų ar nuopolių. Tad ar profesionalus aptarnavimas pranašesnis už kokybišką maistą? O gal patiekalų kokybė turėtų būti svarbiausia?
Kodėl maistas yra svarbus?
Nereikia nė sakyti, kad maistas yra vienintelė priežastis, dėl kurios žmonės eina į restoranus. Tačiau neretai jie ieško ir puikios atmosferos, geros kompanijos arba tiesiog nori pailsėti nuo gaminimo namuose ar atsibodusios aplinkos. Vis dėlto, kad ir koks nuostabus būtų aptarnavimas, jis neatstos patiekalų kokybės svarbos. Žinote kodėl taip yra? Nes geras maistas prilygsta vienam iš didžiausių malonumų. Skaniai pavalgęs žmogus ne tik jaučiasi sotus, bet ir energingas, laimingas, pozityvesnis. Priešingai, nei pavalgęs nekokybiško maisto – tuomet jis jaučiasi apsunkęs, vangus ir nesidžiaugia gera nuotaika.
Jeigu ieškote restorano, kuriame galėtumėte pasimėgauti puikiu maistu, apsilankykite Vilniaus centre įsikūrusiame restorane „Vanille Lounge“. Čia siūlomi klasikinės europietiškos virtuvės patiekalai, patobulinti lietuviškomis tradicijomis. Ypatingas dėmesys skiriamas sezoniškumui ir naudojamų ingredientų kokybei – viskas tam, kad sotūs ir laimingi jaustųsi net ir išrankiausi svečiai. Virtuvės šefai stengiasi patiekti šviežią, natūraliai gamintą maistą, naudodami sezonui būdingus ingredientus, įvairias žoleles ir prieskonius, maistui suteikiančius išskirtinumo. „Vanille Lounge“ restorano meniu: kepti kepiniai, šviežios salotos, ypatingo skonio užkandžiai ir abejingų nepaliekantys kepsniai bei kiti maloniai nustebinantys patiekalai.
Kodėl atmosfera yra svarbi?
Kai kurie ginčyjasi, teigdami, kad maistas ir jo kokybė yra svarbu, bet jei restorano atmosfera bus nemaloni, slegianti ar pernelyg triukšminga, jie jausis nepatenkinti laiku, praleistu tokiame restorane. Net ir tyrimais įrodyta, kad kiekvienam žmogui svarbi aplinka – ji turėtų gerai nuteikti, būti jauki ir maloni.
Žinote, kur galite atrasti tokią vietą? „Vanille Lounge“ – išskirtinio interjero verslo restoranas, kuriame gera ne tik pavalgyti, bet ir tiesiog praleisti laiką. Čia jaukiai ir elegantiškai įrengtas interjeras, patogios vietos prisėsti. Vakare išryškėja pagrindinis restorano akcentas – prabangus iš onikso akmens įrengtas baras. Be to, šis restoranas yra vienintelis Vilniuje, kuris siūlo apsilankyti prabangiai įrengtame cigarų kambaryje ir atrasti ypatingus rūkymo ritualus. Taip pat šiame kambaryje galima pasimėgauti ir plačiu gėrimų pasirinkimu: šampanai, vynai, viskiai, romai ir kt. – kad pasinertumėte į juslių pažinimo platybes. Jei negalėsite išsirinkti patys, jums maloniai padės profesionalus someljė, visuomet patariantis tai, kas geriausiai tiktų svečiui.
Kodėl personalo aptarnavimas yra svarbus?
Turbūt ne veltui sakoma, kad gera maitinimosi patirtis grindžiama pasitikėjimu. O pasitikėjimą kuria profesionalus personalas. Jie pirmieji, kurie pasitinka svečią. Jie taip pat tie, kurie gali papasakoti apie meniu, pakonsultuoti ir parekomenduoti tai, kas labiausiai patiktų svečiui. Beje, tikėtina, kad puikus aptarnavimas gali kompensuoti kartais virtuvės šefų padaromas klaidas.
Ieškote aukščiausio lygio restorano Vilniuje? Apsilankykite „Vanille Lounge“ – čia suburta profesionalų komanda, kuri maloniai nustebins ir padės sukurti tobulą svečių patirtį restorane.
Tad sunku išskirti vieną kriterijų, kuris būtų svarbus geram restoranui. Norint, kad svečiai būtų laimingi, reikia viso komplekso paslaugų ir visapusiškos kokybės. Norite iš restorano išeiti laimingi? Užsukite į verslo restoraną „Vanille Lounge“. Jis įsikūręs Vilniaus g. 29 – pačiame sostinės centre!
Plačiau: www.vanillelounge.lt